Vedaksjon for Romania

Roberta og Irina (bildet) fra Romania har nytt godt av vedaksjonen vår. Utkjøringen av det innkjøpte brenselet har gått effektivt unna i regi av våre folk i Craiova. Vinteren har vært forholdsvis mild hittil, men det kan fort endre seg. Uansett trengs mye ved for å ha det noenlunde levelig innomhus.

De to søstrene bor sammen med moren i et iskaldt hus utenfor Craiova, det vi nordmenn helst vil betegne som et skjul, et uthus. Derfor går det med mye ved til oppvarming og matlaging i vintermånedene. Familien er lutfattig, men Roberta Irina er flittige på skolen og de tilbringer mange ettermiddager på vårt dagsenter. Irina storkoser seg på skolen.

Adina Stiftelsens faddere og sponsorer støtter både denne og mange andre familier med å hjelpe til med barnas utdannelse. De som er med i våre program lever alle under fattigdomsgrensen.

Sommeren er både lang og varm i innlandet Romania, men vinteren kan være svært kald. Fattigfolk fryser fordi familiene først og fremst må bruke det vesle de har av penger på mat. Vi ber derfor om din hjelp til en gave varmer til jul og utover vinteren. For beskjedne 300 kroner kan familiene kjøpe nok ved til oppvarming og matlaging en hel måned når store og små stuer seg sammen på et lite rom. For de fleste familiene i våre program, er en slik sum mer enn en månedslønn i dagens Romania.

Våre sosialarbeidere i Craiova kjenner familiene og deres behov og sørger for at hjelpen kommer fram. Vi takker for store og små bidrag som kan settes inn på konto: 5210.05.66729. Merk bidraget ”Vedakson”. Alle bidrag gjør en forskjell.

 

 

Gå tilbake

Flere artikler

Lang vei for bistandspenger

Evalueringsrapporten « Results of Development Cooperation through Norwegian NGOs in East Africa»    er lagt frem .  Evalueringen er en oppfølging av den såkalte Rattsø-rapporten fr...

Les mer

Solid Adina-innsats på Kirkevoll

Årets Adina-dag på Kirkevoll barne- og ungdomsskole innbrakte kr. 86.665,50. Det er all grunn for elever og lærere å være fornøyd med innsatsen. Våre medarbeidere i Fundatia Adina ...

Les mer