@

Adina-dag på Garnes barneskole

Den årlige aksjonsdagen på Garnes barneskole innbrakte hele 105.000 kroner til Adina Stiftelsen.  Imponerende og all grunn til å smile for både styreleder og rektor.

Dette er 6.året Garnes barneskole arrangerer en hel dag med aktiviteter til inntekt for Adina Stiftelsens arbeid i Romania.  Målt etter det mannsterke frammøte, så har Adina-dagen markert seg som en viktig lokal begivenhet midtvinters for bygdene som sokner til skolen. Her stiller både barn, foreldre, besteforeldre og lærere. 

Et av høydepunktene i år var teaterforestillingen med utdrag av fortellingene til Torbjørn Egner. Vi traff Karius og Baktus, dyrene i Hakkebakkeskogen og Folk og røvere i Kardemommeby.  Ingen tvil om at skolen huser mange talenter, og det var lagt ned et stort arbeid med flotte kulisser og mange barn i aksjon. Det var fullsatt sal og flere måtte ta til takke med ståplasser.

Torbjørn Egner har mange gode og svært så dagsaktuelle poeng i fortellingene sine om samarbeid og viktigheten av å hjelpe hverandre. - Det er jo dypest sett dette Adinas aktiviteter handler om, men vi kan ikke hjelpe de norske elevenes jevnaldrende i Romania uten støttespillere som dem vi har på Garnes, sier styreleder Liv Næss.

Tanntrollene, dyrene i skogen og beboerne i Kardemommeby satte stemningen og fikk velfortjent applaus.  Siden vandret de besøkende rundt i korridorer og klasserom der elevene bød på hjemmebakte kaker, rundstykker og kaffe. I tillegg solgte de ting de hadde laget selv på skolen, og pynteting som barn og unge i Romania hadde produsert. Fiskedam, andre morsomme aktiviteter og utlodning med hjemmelagede gevinster var med på å skape en flott stemning.

Rektor Knut Rokne og styreleder i Adina Stiftelsen Liv Næss (bildet) hadde begge god grunn til å være fornøyd med dagen.   

- Dette kan vi få til fordi vi alle løfter sammen - både lærere, elever og foreldre, sier Knut Rokne. Han legger til at det betyr mye at elevene får god oppfølging fra Hilde Sandnes forut for aksjonsdagen hadde vært på besøk i flere klasser. Hilde forteller om arbeidet blant barn og unge i Romania, og forklarer hvor mye vi kan utrette for de innsamlede midlene fra Garnes er for dette arbeidet.

- For Adina Stiftelsen er dette bare fantastisk og vi må bare ta av hatten for det engasjementet som legges ned her på Garnes. Takk til alle, sier Liv Næss med et stort smil.

 

 

Gå tilbake

Flere artikler

Siste innspurt for nyttige julegaver fra Adina-butikken

Det er ikke for seint å handle julegaver i gavebutikken vår. Her er det fritt valg mellom alt fra geiter til skolemateriell, og dette er gaver som blir brukt. ...

Les mer

Fysioterapeut på grove dekk i bushen

Motorsykkel med grove dekk er supereffektivt redskap når våre fysioterapeuter skal besøke pasienter i de veiløse landsbyene som ligger flere kilometer unna hovedveiene. ...

Les mer

Drømmen deres er et eget Adina-hus

Oppunder 400 barn og unge er engasjert i de forskjellige aktivitetene våre i Romania. Drømmen om et eget Adina-hus rykker litt nærmere.

Les mer

Solid anerkjennelse av innsatsen i Romania

Fundatia Adina Stiftelsen er blitt fullverdig medlem av det verdensomspennende Home Start-nettverket. En solid anerkjennelse av det arbeid staben og frivillige gjør i Romania. ...

Les mer