@

Adina-maraton nesten under ekvator

Maraton-entusiaster bør krysse av 22.februar 2015. Da smeller startskuddet for historiens første Adina Marathon i Nord-Uganda.

Gode muligheter for innkjøp av forfriskninger langs løypa. FOTO: MAGNE REIGSTAD

PROGRAMHELTER. Det kjekke med Adina Marathon er at du kan få betale startkontingent uten å måtte løpe. Det koster beskjedne 125 kroner å bli programhelt i Nord-Uganda, og pengene bidrar til at et funksjonshemmet barn kan bli operert. Våre barn - født med klumpfot eller kløvd leppe, mønstrer en vinnervilje på linje med Ugandas OL-mester Stephen Kiprotich.
OL-MESTEREN. Den ugandiske storløperen Stephen Kiprotich vant OL-gull i London i 2012. Dette har inspirert Adina Foundation Uganda (AFU) til å arrangere maraton i Lira. Dette første året kjøres ikke hele distansen på 42 kilometer, men det lengste løpet blir om lag en halvmaraton.
Adina Marathon skal appellere til de brede masser og derfor blir det også kortere løyper - og svært korte løyper å prøve seg på for løpere som ikke føler de har formen inne. Lira ligger bare vel fem timers biltur unna hovedstaden Kampala som befinner seg nesten under ekvator, men i februar er temperaturene behagelige og løpevennlige oppe i nord.

Hovedgaten i Lira. 7000 PÅ STREK. Så langt tyder alt på at innpå 7000 løpere vil stille til start, og massemønstringen skyldes iherdig markedsføring i lokalradioen, permanent påminnelse gjennom plakater på alle gatehjørner og annonsering og omtale i lokalavisene.
VIKTIG BIDRAG. Lederen for AFU - Elisabeth Alyano, melder om stor lokal interesse for arrangementet. Formålet med Adina Marathon er flerdelt. Det er viktig at det skjer noe kjekt i en by og en region som i et par tiår var herjet av borgerkrig. Men like viktig er at dette skal gi shilling i kassen til driften av Lira Rehabilitation Centre. Det vil sette institusjonen i stand til å ta i mot flere funksjonshemmede barn.
Startkontingenten blir en viktig del av inntektene, men Elisabeth og hennes gjeng av entusiastiske hjelpere satser også på å tjene på salget av effekter av ymse slag.Afrikansk atmosfære langs løypa
SUPERLØPERNE. Løpere fra Afrika - og særlig dem fra Kenya og Etiopia, har i perioder gjort rent bord i internasjonale maratonløp over hele verden. Afrika er storløpernes kontinent, og kanskje dukker det opp mer en enn én Kiprotich i Uganda også.

Sett inn gaven på konto 5210.05.66729, mrk. maraton.

Gå tilbake

Flere artikler

Siste innspurt for nyttige julegaver fra Adina-butikken

Det er ikke for seint å handle julegaver i gavebutikken vår. Her er det fritt valg mellom alt fra geiter til skolemateriell, og dette er gaver som blir brukt. ...

Les mer

Fysioterapeut på grove dekk i bushen

Motorsykkel med grove dekk er supereffektivt redskap når våre fysioterapeuter skal besøke pasienter i de veiløse landsbyene som ligger flere kilometer unna hovedveiene. ...

Les mer

Drømmen deres er et eget Adina-hus

Oppunder 400 barn og unge er engasjert i de forskjellige aktivitetene våre i Romania. Drømmen om et eget Adina-hus rykker litt nærmere.

Les mer

Solid anerkjennelse av innsatsen i Romania

Fundatia Adina Stiftelsen er blitt fullverdig medlem av det verdensomspennende Home Start-nettverket. En solid anerkjennelse av det arbeid staben og frivillige gjør i Romania. ...

Les mer