@

Adina pushet Nico tilbake på skolebenken

Nico er et særdeles oppgående bevis på at det er mulig å skape sin egen arbeidsplass i dagens Romania selv om du kommer fra enkle kår på landsbygda. Nico er et ekte Adina-produkt.

TEKST OG FOTO: MAGNE REIGSTAD

- Uten Adina Stiftelsen hadde jeg trolig vært en ungdom uten skikkelig skolegang, altså en ganske dum person, mener Nicolae Busoreanu. En kjekk attest til våre folk i Craiova fra nittenåringen som i dag driver et eventbyrå i Craiova og har knyttet til seg 10 andre ungdommer som han hyrer inn etter behov.TILBAKEBLIKK. Nicolae Busoreanu er tilbake på gamle tomter, betongscenen utenfor skolen hans i Goiesti.

Pushet på. Nico var liten lysten på å gjennomføre skolen og han droppet ut. Nico stakk innom våre SFO'er, men motivasjon for mer boklig ballast var bitt borte. Medarbeiderne i Fundatia Adina Stiftelsen likte lite at den kvikke tenåringen ikke brukte evner han påviselig var utrustet med. De pushet derfor på for å få ham med på flere ulike aktiviteter.

Inn i folden. Omsider var Nico tilbake i folden og han ble aktiv i dansegruppen, noe som resulterte turer både innenlands og utenlands. Men enda viktigere - ungdommen var også tilbake i klasserommet og gikk løs på de siste årene på videregående med ny energi. Tenåringen hadde tatt inn over seg at du kommer ingen vei uten skolegang på dagens knalltøffe arbeidsmarked i Romania.

Spider Man. Barneselskaper er et av "markedene" for Nico og medarbeiderne. - Her spiller vi både Spider Man, Petter Pan og Batman hvis det er ønskelig. De fleste oppdragene - ca. 8-10 i uken, er i og rundt Craiova, forteller han som har god bruk for ferdighetene han opparbeidet som medlem av dansegruppen i Goiesti. Her lærte han foruten dansetrinnene også å arrangere og organisere forestillinger, og erfaringene fra Adina-miljøet skaffet Nico innpass i eventbransjen i et annet firma.

Partyfikseren. - Jeg var nok ikke så veldig interessert i folkedans til å begynne med, men jeg er glad for miljøet jeg kom inn i, ler Nico. Vi møter partyfikseren - moteriktig kledd, i Goiesti like utenfor Craiova. Han er tilbake på gamle tomter, men nå som selvstendig næringsdrivende, en som blir betrodd ansvar for både store og små selskaper hos kunder i alle aldersklaser.Generasjonene som kommer etter Nico går inn for folkedans med engasjement og konsentrasjon.

Gå tilbake

Flere artikler

Siste innspurt for nyttige julegaver fra Adina-butikken

Det er ikke for seint å handle julegaver i gavebutikken vår. Her er det fritt valg mellom alt fra geiter til skolemateriell, og dette er gaver som blir brukt. ...

Les mer

Fysioterapeut på grove dekk i bushen

Motorsykkel med grove dekk er supereffektivt redskap når våre fysioterapeuter skal besøke pasienter i de veiløse landsbyene som ligger flere kilometer unna hovedveiene. ...

Les mer

Drømmen deres er et eget Adina-hus

Oppunder 400 barn og unge er engasjert i de forskjellige aktivitetene våre i Romania. Drømmen om et eget Adina-hus rykker litt nærmere.

Les mer

Solid anerkjennelse av innsatsen i Romania

Fundatia Adina Stiftelsen er blitt fullverdig medlem av det verdensomspennende Home Start-nettverket. En solid anerkjennelse av det arbeid staben og frivillige gjør i Romania. ...

Les mer