Hjelp til selvhjelp er smarte julegaver

Tid for å snekre sammen årets julegaveliste. Gavetipsene fra oss er hjelp til selvhjelp, enten du kjøper et busskort eller en hjelpepakke til en nyoperert gutt eller jente.

Tålmodighet og systematisk opptrening på senteret vårt gir resultat. FOTO: MAGNE REIGSTADUGANDA. Født som funksjonshemmet gir et barn en tøff start på livet i Uganda, men disse barna besitter et «gen» som forløser en unik vinnervilje. De har tålt mye ufin oppførsel i landsbyene innen de kommer til senteret vårt i Lira, og er motiverte for både operasjoner og opptrening. Slik blir de rollemodeller i landsbyene, de gjør foreldrene stolte, men Adinas kamp mot stigmatisering av funksjonshemmede er ikke over. Her følger samfunnsregnskapet:

Totalbudsjett for 2016: 1,7 millioner kroner. Dette er en miks av innsamlede midler fra trofaste norske faddere, bedrifter og skoler i tillegg til støtte fra Norad.

Slik brukes pengene: I år vil vi behandle 175 barn på senteret. Det koster i snitt ca. 10.000 kroner å rehabilitere et barn. Summen omfatter utredning, transport, operasjon med opphold i Kampala, opptrening på senteret vårt, skolegang og opplæring av familiene. Vi har kartlagt at over 2500 barn trenger en form for rehabilitering i områdene vi har aktiviteter. Dominerende funksjonshemming er Cerebral Parese. 10 av årets 42 operasjoner var klumpfot.

ROMANIA. Vi arbeider i en av Europas aller fattigste regioner, landsbyene utenfor Craiova i Dolj fylke. Her befinner hele 51 prosent av barn og unge seg i risikosonen for å vokse opp i fattigdom og droppe ut av skolen. I skolekretsene vi har aktiviteter er skolefrafallet stabilt på 0 prosent, mens regjeringens nasjonale tall sier at over 19 % av rumenske elever ikke fullfører grunnskolen. Her er samfunnsregnskapet:

Totalbudsjett for 2016: Kr. 760.000 (dagens kurs). Norske støttespillere er helt avgjørende for å holde oppe kvaliteten og aktiviteter siden hele 96 % av pengene kommer fra Norge.

Slik brukes pengene: Rundt 300 barn og unge er til enhver tid med i våre aktiviteter som omfatter SFO, Åpen Barnehage og New Start. I tillegg er 60 ungdommer med i utdanningsprogrammet. Flere av «våre» studerer nå på universitetet i Craiova.Fornøyde barn og foreldre etter enda en kjekk dag på førskolen vår. FOTO: MAGNE REIGSTAD

 

Gå tilbake

Flere artikler

Siste innspurt for nyttige julegaver fra Adina-butikken

Det er ikke for seint å handle julegaver i gavebutikken vår. Her er det fritt valg mellom alt fra geiter til skolemateriell, og dette er gaver som blir brukt. ...

Les mer

Fysioterapeut på grove dekk i bushen

Motorsykkel med grove dekk er supereffektivt redskap når våre fysioterapeuter skal besøke pasienter i de veiløse landsbyene som ligger flere kilometer unna hovedveiene. ...

Les mer

Drømmen deres er et eget Adina-hus

Oppunder 400 barn og unge er engasjert i de forskjellige aktivitetene våre i Romania. Drømmen om et eget Adina-hus rykker litt nærmere.

Les mer

Solid anerkjennelse av innsatsen i Romania

Fundatia Adina Stiftelsen er blitt fullverdig medlem av det verdensomspennende Home Start-nettverket. En solid anerkjennelse av det arbeid staben og frivillige gjør i Romania. ...

Les mer