@

Lions Åsane hedrer Adina Stiftelsen

Lions Club Åsane har tildelt Ove Haugsdal Melvin Jones Fellowship. Dette er den høyeste utmerkelsen Lions gir, og det er sjelden hederstegnet gis til noen utenfor klubbene. Haugsdal får påskjønnelsen for sin innsats gjennom Adina Stiftelsen som han startet for vel 10 år siden. Adina Stiftelsen får i tillegg 10.000 kroner fra klubben.

Det var Jostein Nessen fra LC Åsane som overrakte plaketten og den økonomiske påskjønnelsen. LC Åsane har fulgt stiftelsen gjennom en del år, og Nessen berømmet Adina for innsatsen som gjøres i Romania og Uganda i pakt med mottoet: Fra fattigdom til fremtidshåp.

Adina Stiftelsen begynte hjelpearbeidet blant barn og unge i Romania. Virksomheten i det borgerkrigsherjete Nord-Uganda startet i 2006, og her driver stiftelsen Lira Rehabilitation Centre som tar hånd funksjonshemmede barn, og også barn som på ulikt vis har fått føle krigens grusomheter på kropp og sjel. De tas hånd om av topp kvalifiserte fysioterapeuter, sosialarbeidere og lærere.

I disse dager utvider Adina aktivitetene i Lira med griseoppdrett. Familier med funksjonshemmede barn får utlevert fire grisunger slik at familiene starte eget oppdrett for salg til livdyr eller slakt.

Adina Stiftelsen har gjennom sine aktiviteter skapt 17 heltids arbeidsplasser i Lira, og flere kommer til når grisehuset er i full drift. Virksomheten begge landene finansieres gjennom innsamlede midler, og 97 prosent av pengene anvendes på prosjektene.

PENGER OG PLAKETT: Det vanket gode ord, en solid plakett og 10.000 kroner til Adina Stiftelsen og dens grunnlegger Ove Haugsdal. President Per Olav Ulberget (t.v.) og Jostein Nessen sto for overrekkelsen. FOTO: ADINA STIFTELSEN

 

Gå tilbake

Flere artikler

Siste innspurt for nyttige julegaver fra Adina-butikken

Det er ikke for seint å handle julegaver i gavebutikken vår. Her er det fritt valg mellom alt fra geiter til skolemateriell, og dette er gaver som blir brukt. ...

Les mer

Fysioterapeut på grove dekk i bushen

Motorsykkel med grove dekk er supereffektivt redskap når våre fysioterapeuter skal besøke pasienter i de veiløse landsbyene som ligger flere kilometer unna hovedveiene. ...

Les mer

Drømmen deres er et eget Adina-hus

Oppunder 400 barn og unge er engasjert i de forskjellige aktivitetene våre i Romania. Drømmen om et eget Adina-hus rykker litt nærmere.

Les mer

Solid anerkjennelse av innsatsen i Romania

Fundatia Adina Stiftelsen er blitt fullverdig medlem av det verdensomspennende Home Start-nettverket. En solid anerkjennelse av det arbeid staben og frivillige gjør i Romania. ...

Les mer