@

Sommerbrev fra Romania

Alexandru (bildet) kom med i våre første SFO-program i Romania. Nå studerer han IT/informatikk på universitetet. Han er et særdeles oppegående bevis bevis på at målrettet arbeid gir resultat også i Romania.

 

Vi høster nasjonale priser for innsatsen vår i Craiova, og vi er freidige nok til å mene at hederen er fortjent. 475 barn og unge var med i våre program siste år. Den gjeveste belønningen Fundatia Adina Stiftelsen får er likevel å møte igjen noen av ungdommene som vi kan kalle første generasjon i våre SFO’er. Svært mange av dem kom fra svært fattigslige hjem. Nå møter vi dem som ungdommer som kjører på med høyere utdannelse etter videregående.

Alexandru (bildet over) var en beskjeden ung gutt som kom tidlig med i våre opplegg på SFO. I dag har han   sikret økonomien og utdannelsen med vakter på et gate-kjøkken mens han studerer IT/informatikk på universitetet. Godt jobbet! I Craiova er det ellers så  godt som umulig å få seg noenlunde varig arbeid.

Kiki  (bildet over nr. 2 fra høyre) begynte i vår SFO i Goiesti og oppdaget fort at det var gøy å lage små figurer som kunne selges på markedsdagene. Den fingernemme jenten med talent for forming forlot skolen med så gode karakterer at hun fikk plass på studiet for tannteknikere. Men Kiki er oppmuntret av hva hun har oppnådd og vil videre.

Kiki satser nå alt på medisinstudiet. Hun sier hun vet at det blir hardt arbeid i mange år fremover, men målet er klart nok og hun har bevist at det nytter også om du kommer fra enkle år på den rumenske landsbygda.    Skoleveien er bratt i Romania, men den er for alle.

Våre medarbeidere i Craiova opplever som ren bonus at flere av dem som begynte som litt usikre og sjenerte barn i vår SFO nå  banker på døren som frivillige. De er etablerte og har overskudd til yte tilbake til noe som gir resultat.

Sirkelen er sluttet og de unges   entusiasme smitter over på foreldregenerasjonen. Dystre offentlige statistikker sier at hele 51 prosent av Romanias unge opp til 17 år er i risiko-sonen for å vokse opp i fattigdom. Adina Stiftelsen kan ikke avskaffe tigging eller fattigdom, men vi har bevist at Adina-metoden gir resultat. 

Gå tilbake

Flere artikler

Siste innspurt for nyttige julegaver fra Adina-butikken

Det er ikke for seint å handle julegaver i gavebutikken vår. Her er det fritt valg mellom alt fra geiter til skolemateriell, og dette er gaver som blir brukt. ...

Les mer

Fysioterapeut på grove dekk i bushen

Motorsykkel med grove dekk er supereffektivt redskap når våre fysioterapeuter skal besøke pasienter i de veiløse landsbyene som ligger flere kilometer unna hovedveiene. ...

Les mer

Drømmen deres er et eget Adina-hus

Oppunder 400 barn og unge er engasjert i de forskjellige aktivitetene våre i Romania. Drømmen om et eget Adina-hus rykker litt nærmere.

Les mer

Solid anerkjennelse av innsatsen i Romania

Fundatia Adina Stiftelsen er blitt fullverdig medlem av det verdensomspennende Home Start-nettverket. En solid anerkjennelse av det arbeid staben og frivillige gjør i Romania. ...

Les mer