Står på for Adina

Matilde Rufus Pamer (14) og Alexandra Lillebø (14) står på for oss. Forleden fikk vi en sjekk på 10.000 kroner fra "En hjelpende hånd". En imponerende innsats.

Jentene har hatt en egen stand på Sartor Senter der de har solgt varene de har laget hjemme på Straume og i Alvøen. Hilde Sandnes takket for den solide sjekken og garanterte at pengene ville bli vel forvaltet gjennom våre hjelpeprosjekt i Craiova og Lira.
BAKERST I KØEN. Matilde og Alexandra startet organisasjonen "En hjelpende hånd" i 2010, og siden har de oppfinnsomme jentene fikset både produksjon og salg. Motivasjonen står å lese i undertittelen på den digre salgsplakaten deres, "For en lysende fremtid". Deres jevnaldrende som får hjelp stiller aller bakerst i køen i to land med store sosiale skjevheter. Barna og ungdommene i Craiova kommer fra lutfattige familier. Funksjonshemmede i landsbyene i Nord-Uganda blir ikke særlig verdsatt i familiene. Det betyr at de ofte blir gjemt vekk og heller ikke alltid får nok mat.
IMPONERENDE. - Hvis vi regner helt fra starten av i 2007 da vi gikk i 2. klasse, har vi vel samlet inn ca. 28.000 kroner. Det går fortere nå å komme opp i 10.000 kroner enn for noen år siden, sier de to etter en runde på kalkulatoren. Summene er imponerende når varene de selger sjelden koster over 100 kr. pr. stk. Det hele begynte med fire jenter i 2007, men etter hvert fant venninnene deres annet å gjøre på fritiden. Og siden 2010 er det Mathilde og Alexandra som utgjør "En hjelpende hånd".
KREMMERSJELER. Hjemme i stuen hos Alexandra ligger varelageret utover gulvet samen med den digre plakaten de bruker for å kapre kunder på Sartor Senter. Plakaten er et godt blikkfang, men vi er nokså sikre på at de to jentene er like viktige for å få fart på salget. Matilde og Alexandra er to ekte kremmersjeler med smilet og latteren på lur hele tiden. De lager vakre kort, fargerike armbånd og fikse dingser til å henge på mobiltelefon eller bak på skolesekken - for å nevne noe. Og så lager de tøfler helt opp de store herrestørrelsene. De har også hatt en del ting fra Romania og Uganda i salgsboden sin. - På en alminnelig god dag kan vi selge for rundt 2500 kroner, men vi har vært oppe i 4000 kroner, smiler kremmerne som var tre ganger på Sartor i fjor.
HOBBY. - Vi har ingen kontroll på utgiftene, ler de to. - Dette er en hobby og det er jo mye kjekkere å selge tingene vi lager enn å samle dem i et skap. I begynnelsen gikk vi på dørene og solgte, men det var slitsomt. Nå har vi med veldig greie folk å gjøre på Sartor. Vi har vært på Vestkanten, men det er litt vanskeligere å komme til der, sier de to.

Gå tilbake

Flere artikler

Siste innspurt for nyttige julegaver fra Adina-butikken

Det er ikke for seint å handle julegaver i gavebutikken vår. Her er det fritt valg mellom alt fra geiter til skolemateriell, og dette er gaver som blir brukt. ...

Les mer

Fysioterapeut på grove dekk i bushen

Motorsykkel med grove dekk er supereffektivt redskap når våre fysioterapeuter skal besøke pasienter i de veiløse landsbyene som ligger flere kilometer unna hovedveiene. ...

Les mer

Drømmen deres er et eget Adina-hus

Oppunder 400 barn og unge er engasjert i de forskjellige aktivitetene våre i Romania. Drømmen om et eget Adina-hus rykker litt nærmere.

Les mer

Solid anerkjennelse av innsatsen i Romania

Fundatia Adina Stiftelsen er blitt fullverdig medlem av det verdensomspennende Home Start-nettverket. En solid anerkjennelse av det arbeid staben og frivillige gjør i Romania. ...

Les mer