Plaget i 14 år av stygge brannsår

Maxwell ble stygt forbrent da han var baby, og gutten måtte leve med plagene helt til han ble 14 år. Da fikk han behandling på Lira Rehabilitation Center. Nå er tenåringen tilbake i landsbyen, og fortsetter på skolen der han går om igjen femte klassetrinnet.

Han ble først operert i Kampala, og så fikk han fysioterapibehandling på senteret. Våre folk i Lira sier tenåringen har oppnådd en betydelig forbedring av livskvaliteten. Maxwell gikk på skole før han kom til senteret, og på senteret ble skoletimene tilpasset hans utdanningsnivå. Nå er Maxwell tilbake på sin gamle skole.

Maxwells generelle tilstand er en del bedre enn for de fleste i hans situasjon, forteller våre folk i Lira. Dette skyldes at han til tross for sin uførhet har fått kjærlighet og omsorg i hjemmet.  I tillegg har foreldrene sendt ham på skolen, hvilket er en nokså uvanlig innstilling hos foreldre til uføre barn.

Hele landsbyen gledet seg da Maxwell kom hjem. I pakt med det beste i ugandisk kultur og tradisjon sier hans familie at de ber for Adina Foundation i Lira og Adina Stiftelsen.  Familien håper Adina vil fortsette sitt arbeid i denne delen av Uganda.

– Vi har ingen måte vi kan betale dere tilbake på, men Gud vil gi dere lønn som fortjent, sier Maxwells far.  – Vi trodde ikke vår sønns hånd kunne oppnå en slik forbedring, og nå går han på skole som et hvilket som helst funksjonsfriskt barn, legger han til.

Adina Foundation’s sosialarbeider Loy fikk enda flere hyggelige ord med hjem. En tjenestemann i kommunen møtte også opp på hjemkomsten, og han  takket varmt for det gode arbeidet Adina gjør både i hans kommune Barr og i nabokommunene.

 

Gå tilbake

Flere artikler

Bygger nytt og spesialinnredet senter i Uganda

Byggearbeidene er godt i gang på det som skal bli ett nytt og moderne rehabiliteringssenter i Lira.  Adina Foundation Uganda blir herre i eget hus etter 10 års sammenhengende virke...

Les mer

Teatergruppe og sparekasse i Toms landsby

Tom Ongom er en av våre dyktigste "påvirkningsagenter". Han overbeviser folk om at det er best å bygge på Adinas helhetstanke når landsbyens deres skal moderniseres....

Les mer

12-åring tar ansvar for sin syke venninne

To småjenter slippes inn gjennom porten på senteret vårt i Lira. Den største ber forsiktig om hjelp til den minste, og våre folk får høre enda en dramatisk beretning....

Les mer

Stikker av fra sine funksjonshemmede barn

Faren ville ikke vite av sitt funksjonshemmede barn og dro sin vei. Moren nekter å gi opp lille  Joseph som hun fødte da hun var 16 år gammel. Hjelp fra Adina er avgjørende. ...

Les mer