@

Besøk fra Romania - "Youth in Action"

Spente rumenske ungdommer ankommer Bergen etter to og et halvt døgns reise.

18.-25. oktober er 16ungdommer fra Goiesti på besøk i Bergen for å møte norske ungdommer. Gruppeutvekslingsprosjektet gjennomføres i regi av Aktiv Ungdom ("Youth in Action") som er et EU-program.

I løpet av uken skal ungdommene bli kjent og arbeide sammen om ulike oppgaver som rollespill, gruppeoppgaver og diskusjoner.

Deltakerne i Aktiv Ungdom prosjektet (16 rumenske fra Dagsenteret og 16 norske fra skoler i Bergen) skal besøke Garnes skole, Haukås skole, Kirkevoll skole og Marikollen skole. Dansegruppen fra Dagsenteret danser og forteller hva hjelpen de mottar betyr for dem. Aktiv Ungdom-deltakerne lærer elevene en ”Toleransedans” som de vil ha laget gjennom prosjektet TolerART. Dansen vil også bli et felles innslag på konserten.

Lørdag 22. oktober vil deltakerne i Aktiv Ungdom-prosjektet invitere alle barn og unge til aktiviteter på Torgalmenningen. Rumenerne vil ha en oppvisning, Toleransedansen gjennomgås og danses og det vil bli laget bannere til Grieghallen ved at alle tilstedeværende plasserer sine håndtrykk i maling på ferdiglagde bannere.

Søndag skal alle prosjektdeltakerne opptre på Adinas jubileumskonsert i Grieghallen.

Vi gleder oss!

 

Felles frokost etter en lang natt på danskebåten.