@

Forsterker styret i Romania

Adina Stiftelsens styre i Romania er forsterket med Aliz Kosza. Hun er til daglig administrerende direktør for en stor malingfabrikk utenfor Bucuresti.

Hun var tidligere øverste sjef for Orklas aktiviteter i Romania. Den erfarne forretningskvinnen har markert seg som en sann motstander av alt som smaker av korrupsjon innen næringsliv og forvaltning i landet. Styreleder i Adina Stiftelsen – Ove Haugsdal, gir uttrykk for at med Aliz på laget blir både driften og styrearbeidet i Romania ytterligere profesjonalisert.  Stiftelsen vil dra nytte av hennes sosiale engasjement og ikke minst hennes omfattende kontaktnett.

Styret i Romania består nå av Ove Haugsdal, Aliz Kosza, Robert Iriza, Hilde Sandnes, og Valentina Iounescu. Luminita Dinca er daglig leder.

Aliz fikk en solid innføring i Stiftelsens arbeid da hun reiste med resten av styret og skolelever fra Bergen til et par av  ”våre” familier utenfor Craiova. Turen gikk pr. bil så langt 4-hjulstrekkerne maktet, og videre var det å ta seg fram over beitemark og gjørmete veier til fots til et av husene. Dette er deler av den daglige skoleveien for enkelte av de ungdommer som er med i våre program.

 

Bak fra venstre – Ove Haugsdal (styremedlem Romania), Luminitia Dica (daglig leder, Romania), Robert Iriza (styremedlem Romania) og foran Aliz Kosza (styremedlem Romania), Hilde Sandnes (daglig leder Adina Stiftelsen og styremedlem Romania) og Ingvild Maden (styremedlem Adina Stiftelsen).