@

Jubileumsfest i Grieghallen

Jubileumskonserten til Adina Stiftelsen i Grieghallen ble en ubetinget suksess. Det er lov å bruke så store ord om seg selv når Bergens storstue var bortimot fullsatt med barn, foreldre, bestemødre, fedre, onkler og tanter – og et solid knippe venner av stiftelsen.

Konferansier Eirik del Barco Soleglad fikk publikum med fra første innslag. Det vekslet kjapt mellom barnekor, opplesning og rock fra våre samarbeidende skoler, rumensk folkedans, Bjarte Hjelmeland med gitar og et av Norges heteste rockenavn – John Olav Nilsen & Gjengen. Innimellom fikk vi presentert glimt fra arbeidet stiftelsen gjør i Romania og Uganda. Jubileumskvelden ble avsluttet med et fellesnummer på scenen etter at stiftelsens grunnlegger Ove Haugsdal, hadde takket alle våre bidragsytere. Og ikke ufortjent ga en ekstra bukett gode ord til Hilde Sandnes og Lene Haaland.

Stig van Eijk og Betty Tuna fremførte sin spesialkrevne låt ”Let’s make a change”. I løpet av de første 10 driftsårene har Adina Stiftelsen og dens medspillere forandret livet til mange, mennesker som levde i fattigdom men nå øyner en bedre fremtid.

Dansegruppen fra Goiesti underholdt med en rekke tradisjonelle rumenske danser. Her seks av elevene som var i Bergen i regi av Adina Stiftelsen og EU-programmet Youth in Action hele forrige uke.

Søråshøgda barnekor - et av de sjarmerende og dyktige barnekorene som opptrådte på konserten. I likhet med skolene, støtter Søråshøgda barnekor Adina Stiftelsens arbeid i Romania og Uganda.

Før arrangementet og i pausen solgte Adina Stiftelsen t-skjorter, cd'er, bilder og smykker laget av de rumenske barna - til inntekt for Adina Stiftelsens videre arbeid.