Tunge år barndomsår bremser ikke Corina-Marias planer

Corina-Maria har hatt en tøff oppvekst, men målet hennes er klart. Hun vil bli lærer og jobbe med barn. I høst drar hun til Bucuresti med vinnervilje og solide karakterer i bagasjen.

TEKST: LUMINITA DINCA FOTO: MAGNE REIGSTAD

- Det går greit å få seg jobb i Bucuresti når du er utdannet lærer. Jeg kan ikke tenke meg et yrke der jeg blir sittende hele dagen foran en computer, sier Corina-Maria Vlad. Hun har vært med i Adinas Utdanningsprogram siden mars 2018.

I mai mottok hun offisiell anerkjennelse fra Dolj fylkeskommune for sine gode resultater i skolen. Corina-Maria kom nemlig på tredje plass i den nasjonale konkurransen i fagene psykologi og pedagogikk. Hun har oppnådd veldig gode karakterer på alle skoletrinn, og målet er helt klart - bli lærer i grunnskolen.

Hun er en hardtarbeidende, ambisiøs og sterk jente som ønsker å lykkes med å bygge en bedre fremtid for seg selv. Hun liker å dele sine tanker, og er veldig takknemlig for at hun møtte Adina Stiftelsens team. - Adina lærte meg å tenke stort. De sa jeg måtte tro på egne evner, da vil jeg greie meg. Samtalene og rådene fra dem var viktige for meg, forteller hun.
Neste stopp er lærerutdannelsen i Bucuresti.

Corina-Maria bor sammen med sin farmor i Celaru, en landsby som ligger vel 40 kilometer fra storbyen Craiova der hun sommeren 2019 avsluttet videregående. Farmoren har tatt seg av henne siden hun var en liten jente, og har gitt henne det skolejenten trengte mest, kjærlighet og tålmodighet.

Foreldrene hennes ble skilt etter 13 års ekteskap. Moren forlot familien og tok med seg Corinas yngre bror. Faren slet tungt etter bruddet. Han prøvde å bli gjenforent med konen, men hun ville ikke. Faren begynte å drikke og døde av alkoholisme. Men Corinas mor kom heller ikke nå hjem igjen.

Det ble en tung tid for en liten jente, men heldigvis hadde hun fortsatt farmoren. I 2006 ble farmoren hennes juridiske verge. Farmoren er nå 80 år gammel og helt avhengig av rullestol på grunn av leddproblemer. Hun ber til Gud hver dag for å få leve litt lenger, for som hun sier – at Corina ikke skal bli helt alene i verden.

Corina har hatt en alt annet enn lett start på livet, men vinnerviljen er intakt. Hun har måttet lære seg å være sterk og kjempe for de mål hun har satt seg. Corina trenger både materiell og moralsk støtte for å kunne fortsette utdanningen.Målet er klart for skoleflinke Corina-Maria Vlad.

Gå tilbake

Flere artikler

Dristige drømmer blir virkelighet i veksthuset Adina Home

Adina Home skal utvikles til et veksthus og et treffsted i nærmiljøet. Vi skal gi barn og unge næring til dristige drømmer, tro på egne ferdigheter og en fremtid i Romania....

Les mer

Jubel og kos når Aurelia og Cassandra kommer på besøk

Aurelia er frivillig i vårt Home Start-program. Bli med nå hun besøker familien Guineru. Det er lett å skjønne hvorfor dette opplegget er gull verdt for barna i vanskeligstilte fam...

Les mer

Full fart på byggeplassen for Adina Home

Våren har bitt seg skikkelig fast i Simnicu de Sus, og bygningsarbeiderne er tilbake etter «vinterpausen». Nå er det full fart forover for Adina Home slik at bygget står ferdig til...

Les mer

Årets beste julegave er byggestart for Adina Home

Vi kan ikke ønske oss en bedre julegave enn å se at gravemaskinen er i sving på tomten til Adina Home. Nå håper vi på en mild vinter med gode arbeidsforhold i Siminicu de Sus....

Les mer